Bruchsal Weißburgunder VDP Ortswein 2016 van Heitlinger
VDP.Ortswein
93
4

Heitlinger Bruchsal Weißburgunder VDP Ortswein 2016

206  
×

14 50 * € 19,33/L (0.75 L)

Uitverkocht

Navigation

4.2
van5 hartjes
(bij 206 beoordelingen)
93P
Druivenklasse 4
×

Intense, vaak mineraalrijke wijnen, zogenoemde zondagswijnen. Voor een speciale gelegenheid (prijsklasse € 9 - 15).

Meer over Druivenklassen

Mening van experts

93

Punten

(m) vindt:

Baden is hét burgunderland van Duitsland, een klein noordelijk deel van deze regio: de Kraichgau, is het rijkdom van de weißburgunder. Met zijn machtige strogele kleur bewijst deze Bruchsal het potentieel van zijn roots. De zweem aan citrus, appel en peer met bloemige en plantachtige verleidt naar de eerste slok. Op de tong is deze weißburgunder weelderig en recht met aroma’s van geel fruit en noten, een vriendelijke zuurgraad en ronde afdronk. Absoluut geslaagd, dat krijgt van mij 93 punten in VICAMPO Druivenklasse 4. Van pasta’s, gebakken vis tot gevogelte – deze wijn is een veelzijdig spijzenbegeleider maar ook solo een fijn plezier!

Over Carsten Stammen — Als een van de wijnexperts van VICAMPO ben ik verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogwaardige selectie van wijn in ons assortiment. Voordat ik naar Mainz verhuisde, zat ik ruim vier jaar bij Wein-Plus, waar ik als redactiechef en wijnproever voor de wijngids en het online tijdschrift geschreven heb. Mijn passie voor wijn stamt echter reeds uit begin 1990, toen ik door mijn gastronomische opleiding met het thema wijn in aanraking kwam. Daarna studeerde ik toerisme en zat ruim twaalf jaar in de communicatie en leidde opleidingstrajecten. Parallel was ik bezig met wijnbouwkunde en zintuigwaarneming. Zo begon ik met het professioneel beoordelen van wijn, waardoor ik van het wijnproeven en het schrijven erover mijn beroep heb kunnen maken.

206 Beoordelingen

4 van 5 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 27.04.2017:

Aankoop bevestigd
4 van 4 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 03.04.2017:

Aankoop bevestigd
4 van 4 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 13.04.2017:

Aankoop bevestigd
3 van 3 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(v) op 15.04.2017:

Aankoop bevestigd
3 van 3 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 01.05.2017:

Aankoop bevestigd
2 van 2 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 08.06.2017:

Aankoop bevestigd
2 van 2 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 22.06.2017:

Aankoop bevestigd
2 van 2 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) op 03.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 25.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 26.07.2017:

Aankoop bevestigd

De wijnboer: Claus Burmeister

Dipom-Weinbaubetriebswirt Claus Burmeister und sein Team legen großen Wert auf Nachhaltigkeit. Sie führen eines der größten ökologisch arbeitenden Weingüter des Landes und schätzen einen verantwortlichen Umgang mit der Natur als Voraussetzung für gesunde und qualitätstragende Reben, die zur kompromisslosen Authentizität und Qualität ihrer Weine beitragen. Das Team um Claus Burmeister hat in den letzten Jahren bei der Wiederbelebung alter Spitzenlagen beeindruckende Arbeit geleistet und über 20 Hektar VDP.Große Lagen neu aufgebaut. Der Betrieb versteht sich als ambitionierter Botschafter der Kraichgauer Weinkultur.

  • „Das eingespielte Team um Gutsleiter Claus Burmeister […] hat hier inzwischen ein sehr hohes Niveau erreicht.“ – Gault&Millau, 2017
  • „Im letzten Jahr hatten wir bereits angemerkt, dass sich das Weingut Heitlinger in der Oberliga Badens positioniert, dieses Jahr festigt es diese Position.“ – Falstaff Wein Guide, 2017
Claus Burmeister

Over Bruchsal Weißburgunder VDP Ortswein 2016

De Bruchsal Weißburgunder VDP-Ortswein van wijngoed Heitlinger is dé verklaring waarom pinot blanc uit de noordelijke helft van Kraichgau zo veel gedronken wordt. Met een heerlijke zweem van bloemige en plantachtige nuances wordt er in de mond een aangenaam spel gespeeld tussen verfrissend zuur en tintelende fruitaroma’s. Peer, appel en citrus samen met vleugjes noot en een ronde afdronk. Absoluut een bijzondere smaakervaring! Leider van het wijngoed, Claus Burmeister, is een van de initiatiefnemers van de ‘Weisse-Burgunder-Charta’. Hiermee wordt regionaal karakter en persoonlijke traditie in de wijn extra goed gewaarborgd. Het terroir, de traditie en de kwaliteit van de burgunderwijn zijn voor Claus Burmeister de belangrijkste bouwstenen voor een succesvol wijngoed. Deze bundeling van kennis, kunde en liefde voor het ambacht proeft men in deze Bruchsal!

Wijnprofiel
Artikelnummer OS-17-27-07-NLD
Land Duitsland
Wijnsoort Witte wijn
Regio Baden
Druivensoort Weißburgunder
Wijnkwaliteit QbA
VDP-classificatie VDP.Ortswein
Jaargang 2016
Opvoeding Droog
Druivenklasse
Wijnboertype Traditioneel
Inhoud 0.75 L
Alcoholpercentage 12.50%
Bevat sulfiet
Bottelaar: Weingüter Heitlinger & Burg Ravensburg GmbH, Am Mühlberg 3, 76684 Östringen-Tiefenbach
Uw browser is verouderd!

Update uw browser om de website correct weer te geven. Actualiseer uw browser.

×