MC Sauvignon Blanc 2016 van Müller-Catoir
VDP.Gutswein
92
3

Müller-Catoir MC Sauvignon Blanc 2016

149  
×

14 50 * € 19,33/L (0.75 L)

Uitverkocht

Navigation

3.8
van5 hartjes
(bij 149 beoordelingen)
92P
Druivenklasse 3
×

De verfijnde basiswijn, van een kwalitatief hoger niveau, delicate wijnen met terroir. Ook voor de wijnkenner interessant (prijsklasse € 7 - 13).

Meer over Druivenklassen

Dit zeggen onze experts

92

Punten

(m) zegt:

Een Paltse wijn met karakter van een absolute topwijnboer. Met zijn felgele en ietwat licht groene tinten verspreidt deze MC Sauvignon Blanc zwemen van citrus, kruiden, paprika en donkere bessen. In de mond is hij krachtig en recht met citrus, kruiden, subtiele tonen van paprika en vuursteen, fris zuur en minerale dronk. De perfecte begeleider bij vis -en vleesgerechten, groente en zeevruchten. Ik geef de MC 92 punten in VICAMPO Druivenklasse 3.

Over Carsten Stammen — Als een van de wijnexperts van VICAMPO ben ik verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogwaardige selectie van wijn in ons assortiment. Voordat ik naar Mainz verhuisde, zat ik ruim vier jaar bij Wein-Plus, waar ik als redactiechef en wijnproever voor de wijngids en het online tijdschrift geschreven heb. Mijn passie voor wijn stamt echter reeds uit begin 1990, toen ik door mijn gastronomische opleiding met het thema wijn in aanraking kwam. Daarna studeerde ik toerisme en zat ruim twaalf jaar in de communicatie en leidde opleidingstrajecten. Parallel was ik bezig met wijnbouwkunde en zintuigwaarneming. Zo begon ik met het professioneel beoordelen van wijn, waardoor ik van het wijnproeven en het schrijven erover mijn beroep heb kunnen maken.

149 beoordelingen

(m) op 18.07.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 30.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 05.08.2017:

Aankoop bevestigd

(v) zegt op 18.08.2017:

Aankoop bevestigd
Ad
×
Ada (v)

mooie droge soepele wijn. lijkt of er een prikkeltje inzit

(v) op 10.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 11.07.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 11.07.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 12.07.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 14.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 17.07.2017:

Aankoop bevestigd

De wijnboer: Philipp David Catoir

Wijnboer Philipp David Catoir en keldermeester Martin Franzen vormen sinds 2012 de nieuwe generatie op het wijngoed Müller-Catoir. Een moeilijke opgave omgeven door traditie en prestige die zij in de loop der jaren met veel discipline en vastbeslotenheid onder de knie hebben gekregen.

  • Gezien de uitzonderlijke verscheidenheid aan topwijnen is Müller-Catoir het belangrijkste wijngoed in de Palts. – Robert Parker
  • Wijngoed Müller-Catoir is een rots in de branding. Terwijl we om ons heen omvergeblazen worden door modes en trends blijft Müller-Catoir standvastig trouw aan zijn eigen stijl. - Gault&Millau, 2016
Philipp David Catoir

Over MC Sauvignon Blanc 2016

De MC van VDP-wijngoed Müller-Catoir is hét voorbeeld dat Duitse sauvignon blanc de laatste jaren alsmaar beter is geworden. Met zijn kracht en frisheid een absoluut geslaagde biowijn! Niet zomaar behoort Müller-Catoir met de maximale 5 sterren van Robert Parker tot werelds beste wijnboeren. Zijn wijn overtuigt menig recensent en ook de MC kan met recht een topproductie genoemd worden. Deze Duitse sauvignon blanc doet beslist niet onder zijn Franse en Nieuw-Zeelandse bloedverwanten. Het typische parfum van citrus, kruiden en donkere bessen animeert de mond met fruitige aroma's, subtiel kruid en fijn mineraal. Bij dit kunstwerk is het dan ook geen verrassing dat wijnkenners direct fan zijn. Voor Gault&Millau zit Müller-Catoir al een tijdje op de gouden zetel en ook de Brit Stuart Pigotts hield deze bekroning niet tegen."De wijn van Müller-Catoi is adembenemend helder, aromatisch, intens en elegant", aldus Stuart Pigotts.

Wijnprofiel
Artikelnummer DE-8182
Land Duitsland
Wijnsoort Witte wijn
Regio Palts
Druivenras Sauvignon blanc
Wijnkwaliteit QbA
VDP-classificatie VDP.Gutswein
Jaargang 2016
Opvoeding Droog
Druivenklasse
Wijnboertype Internationaal bekend
Inhoud 0.75 L
Alcoholpercentage 12.00%
Zuurgraad 6.30g
Restsuiker 3.30g
Bevat sulfiet
Bottelaar: Weingut Müller-Catoir, Mandelring 25, 67433 Haardt an der Weinstraße
Uw browser is verouderd!

Update uw browser om de website correct weer te geven. Actualiseer uw browser.

×