Taje Montepulciano d'Abruzzo 2015 van Venea
92
VP

Venea Taje Montepulciano d'Abruzzo 2015

90  
×

10 90 * € 14,53/L (0.75 L)

Uitverkocht

Navigation

×
90 beoordelingen Arrow
92
Prijs-kwaliteitpunten

Dit zeggen onze experts

92

Prijs-kwaliteitpunten

(m) zegt:

Krachtig, fruitintens en sappig; dat is de Taje van Venea. Eentje voor in de annalen die, daar ben ik van overtuigd, in de loop der tijd vele fans gaat krijgen. Schitterend donkerrood met een zweem van specerijen, donker fruit, gedroogde kruiden en ietwat rokerige tonen. Op de tong is deze rode kloris wonderbaar sappig en rechtdoorzee met aroma’s van bessen, kersen en specerijen. Tezamen met aardse, kruidige tonen en krachtige maar gebalanceerde tannine heeft de Taje een fraaie lange dronk met bite. Voor zijn levendige aard en lengte geef ik deze montepulciano 92 prijs-kwaliteitpunten. De Taje is een echte allrounder. De perfecte gangmaker en goed gezelschap voor op het terras, maar ook een machtig mooie metgezel bij de barbecue, stoofgerechten, pizza en pastagerechten.

Over Carsten Stammen — Als een van de wijnexperts van VICAMPO ben ik verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogwaardige selectie van wijn in ons assortiment. Voordat ik naar Mainz verhuisde, zat ik ruim vier jaar bij Wein-Plus, waar ik als redactiechef en wijnproever voor de wijngids en het online tijdschrift geschreven heb. Mijn passie voor wijn stamt echter reeds uit begin 1990, toen ik door mijn gastronomische opleiding met het thema wijn in aanraking kwam. Daarna studeerde ik toerisme en zat ruim twaalf jaar in de communicatie en leidde opleidingstrajecten. Parallel was ik bezig met wijnbouwkunde en zintuigwaarneming. Zo begon ik met het professioneel beoordelen van wijn, waardoor ik van het wijnproeven en het schrijven erover mijn beroep heb kunnen maken.

Klantbeoordelingen 90

2 van 3 klanten vonden deze beoordeling nuttig

(m) zegt op 22.09.2017:

Aankoop bevestigd
P.
×
P.J.A. (m)

Perfecte wijn voor een prima prijs

Een heerlijke wijn die heerlijk drinkt en na afloop een lekkere fruitige smaak achter laat.

(m) op 01.09.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 01.09.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 29.06.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 04.07.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 04.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 04.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 13.07.2017:

Aankoop bevestigd

(v) op 15.07.2017:

Aankoop bevestigd

(m) op 16.07.2017:

Aankoop bevestigd

Over Taje Montepulciano d'Abruzzo 2015

Een montepulciano in hart en ziel. Elegant en fruitig. Dit Zuid-Italiaanse goed presenteert zich met zijn donkerrode kleur elegant in het glas. Aroma's van cassis, specerijen en kruidige tonen prikkelen de neus en spelen met vriendelijke zwemen pure chocolade. Direct na de eerste slok ontstaat een wervelwind aan bes, kers en braam. De aardse en kruidige tonen met fijne kruiden maken de smaakexplosie compleet. Het lukt wijngoed Venea om een van de beste edele druivensoorten uit Italië – de montepulciano – in al zijn glorie te verwerken. Een geslepen diamant met harmonische tannine en dronk met lichte bite. 'Jaar op jaar de linie trouw blijven', dat is het motto van wijngoed Venea uit Abruzzo. Een filosofie met als belangrijkste pijlers: liefde, aandacht en respect voor de wijngaard. De natuur dankbaar zijn: alleen met deze mooie gedachte kunnen ook volgende generaties van hoogwaardige wijn genieten - van wijn met hetzelfde kaliber als deze Montepulciano d’Abruzzo!

Wijnprofiel
Artikelnummer OS-18-06-03-NLD
Land Italië
Wijnsoort Rode wijn
Regio De Abruzzen
Druivenras Montepulciano
Wijnkwaliteit DOC
Jaargang 2015
Opvoeding Droog
Wijnboertype Traditioneel
Inhoud 0.75 L
Alcoholpercentage 13.50%
Zuurgraad 5.80g
Restsuiker 6.10g
Bevat sulfiet
Bottelaar: Vinicola Venea di Nicola Paolucci, Via Piano Madonna, IT-66022 Fossacesia
Uw browser is verouderd!

Update uw browser om de website correct weer te geven. Actualiseer uw browser.

×